TOP

Amanemu

Amanemu is located within the Ise-Shima National Park on the south-east coast of the Japanese island of Honshu.

The design is conceived as a contemplative retreat nestled in the landscape. The resort comprises 24 guest suites, 4 villas, Public Areas and a Spa, including a traditional onsen, set along the ridgelines of a wooded peninsula overlooking the ocean.

The pavilions present a contemporary interpretation of the traditional Minka farmhouse, with steeply pitched roofs clad in silver glazed clay tiles. Refined detailing and precise construction create a sense of understated simplicity in which each material pays respect to another.

The guest suites are designed as finely crafted timber boxes. A light palette of natural materials demarcates the interior from the dark cedar cladding of the exterior. Pale timber wall paneling extends into lofty ceiling spaces, grey basalt stone tiles line private onsen baths and sliding timber and woven textile screens open onto generous verandahs (engawa).

The Public Areas interweave external and internal spaces to immerse guests in the coastal environment. A network of covered walkways connects separate lounge, dining and library pavilions, interspersed with landscaped courtyards containing sunken seating areas and a lap pool overlooking the ocean.

Internal volumes are defined by a variety of sculpted ceiling forms while full height glazing connects the interior with the surrounding private gardens. All furniture is custom designed with white oak tables complemented by neutral toned fabrics and soft furnishings in subdued hues of grey, blue, orange and brown to reflect the changing colours of the seasons.

A secluded Spa houses a gym, treatment rooms and private onsen pavilions in a tranquil garden setting. Here the architecture extends into the landscape, with a series of stone paved courtyards, timber decks and relaxation pavilions framing steaming mineral pools fed by natural hot spring water.